A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

Інформує ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Дата: 26.01.2021 15:34
Кількість переглядів: 345

 

Великоолександрівщина:

до місцевих бюджетів надійшло понад 118 мільйонів  гривень

 

Протягом 2020 року платники податків Великоолександрівщини сплатили до місцевих бюджетів 118,2 млн гривень. Такі дані повідомили у Великоолександрівській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. Порівняно з
2019 роком додаткові надходження до місцевих скарбниць склали
4,7 млн гривень.

У контексті основних платежів платники податків регіону забезпечили
65 млн гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 9 відсотків або
5,5 млн гривень більше за показник 2019 року. Землекористувачі перерахували до місцевих бюджетів 25,7 млн гривень плати за землю. Темп росту до 2019 року склав майже 752 тис. гривень. Представники малого та середнього бізнесу забезпечили бюджетам територіальних громад 25 млн гривень єдиного податку.

Від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до місцевих скарбниць надійшло 467 тис. гривень.

Великоолександрівські податківці вдячні платникам податків, які в нинішніх умовах сумлінно виконують зобов’язання перед бюджетами всіх рівнів. Своєчасне та в повному обсязі наповнення місцевих бюджетів дає можливість органам влади на місцях фінансувати реалізацію програм соціально-економічного розвитку громади.

 

Січневий розіграш від податківців Херсонщини

 

У січні Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проводить розіграш 10 календарів податкового відомства на 2021 рік для підписників Facebook.

Настінні календарі виконані у фірмовому стилі установи, зручні та неповторні. Вони прикрасять офіс, а інформаційні онлайн сервіси ДПС стануть у нагоді платникам податків при веденні підприємницької діяльності.

Умови розіграшу прості:

1. Вподобати сторінку Державної податкової служби України - https://m.facebook.com/TaxUkraine/

2. Вподобати сторінку Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі - https://m.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol/

3. Лайкнути та поширити цей допис собі на сторінку (поширення має бути публічне, аби ми могли перевірити виконання умови).

4. Затегати в одному коментарі двох друзів, яким буде цікавий наш розіграш (коментар залишаєте один раз).

Переможців буде визначено випадковим чином серед тих, хто виконав всі умови розіграшу, за допомогою сервісу Random.org.

Подарунки отримають 10 учасників, яких першими вибере програма генератору випадкових чисел, та які виконають умови розіграшу.

У разі невиконання умов переможець переобирається.

Переможців оголосимо 01 лютого 2021 року.

Подарунки можна забрати у місцевих податкових інспекціях.

Бажаємо успіхів!

 

Деклараційна кампанія – 2021: хто зобов’язаний подати декларацію

 

З 1 січня стартувала деклараційна кампанія – 2021. Обов’язково мають подати декларацію платники податків:

- при отриманні доходів від неподаткових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які незареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- та в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Наразі в державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі створені сприятливі умови для якісного обслуговування платників податків, котрі подають декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік.

Економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту безпосередньо залежить від відповідального ставлення до вимог законодавства кожного громадянина.

 

Увага! Підприємцям про податковий борг: відстрочення менше 6800 гривень

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що Законом України від 04.12.2020 р. № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Закон № 1072), який набрав чинності 10 грудня 2020 року (опублікований у виданні «Голос України» 09.12.2020р.) передбачено відстрочення податкового боргу

Відстрочення податкового боргу надається платникам податків - фізичним особам, у тому числі самозайнятим особам, що станом на 1 грудня 2020 року мали загальний розмір податкового боргу (у тому числі штрафні санкції, пеня та проценти за користування розстроченням/відстроченням) у сумі, що не перевищує 6 800 гривень.

Платнику податків необхідно звернутись з відповідною заявою довільної форми до контролюючого органу, де обліковується такий податковий борг. Зазначену заяву платник може подати як у паперовому вигляді (особисто звернувшись до контролюючого органу або надіславши листа), так і в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету - https://cabinet.tax.gov.ua/.

Якщо загальна сума податкового боргу станом на 1 грудня 2020 року перевищує 6 800 гривень або якщо із заявою звернувся платник податків, що не підпадає під дію Закону № 1072, контролюючий орган надсилає такому платнику податків у місячний строк відмову у наданні відстрочення у довільній формі.

Відстрочення такого податкового боргу буде здійснюватись без укладання окремого договору із платником податків, адже у
пункті 12 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ, прямо передбачено, що норми статті 100 ПКУ для цього випадку не застосовуються. Тобто, жодних додаткових документів подавати не потрібно.

Звертаємо увагу, що відстрочення надається без нарахування процентів за користування відстроченням.

У разі погашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу не пізніше визначеного строку (29 грудня 2021 року) штрафні санкції і пеня на такі сплачені відстрочені суми не застосовуються та не нараховуються.

Якщо платник податків достроково сплатив відстрочений до 29 грудня 2021 року податковий борг то він повідомляє контролюючий орган про таку дострокову сплату шляхом надсилання листа у довільній формі.

Разом із тим, у випадку непогашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу до настання визначеного строку, а також у разі її погашення після 29 грудня 2021 року штрафні санкції і пеня на відстрочені суми, що залишаться непогашеними, будуть нараховуватися у загальному порядку згідно з вимогами ПКУ

Детальніше про зміни за посиланням: https://kherson.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/444740.html.

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора