A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

Пріоритетним завданням Служби у справах дітей Борозенької сільської ради є захист прав та законних інтересів дітей.

Дата: 01.02.2021 11:58
Кількість переглядів: 1533

Фото без опису

Кожна дитина має право на виховання в сімейному оточенні незалежно від того, чи може її біологічна родина забезпечити нормальні умови життя та виховання, чи батьки неналежним чином виконують свої обов’язки щодо дітей, які через складні життєві обставини тимчасово не можуть проживати разом з батьками.  Не дивлячись на скрутний для всіх 2020 рік, ми маємо позитивні результати. Протягом року з обліку родин, які потрапили в складні життєві обставини було знято 2 сім’ї, в яких виховується 4 дитини та жодну родину не було взято на такий облік. Але залишаються сім’ї з якими продовжується робота з подолання негативних обставин, що склалися.

Вже не вперше Борозенська сільська рада співпрацює з Кочубеївською територіальною громадою з питань захисту прав дітей.

Фото без опису

  У січні 2021 року було укладено чотиристоронній договір про влаштування трьох дітей з родини, що потрапила в складні життєві обставини на час подолання СЖО до родини патронатних вихователів, яка проживає на території Кочубеївської територіальної громади. Шляхом співпраці в.о. начальника Служби у справах дітей виконавчого комітету Борозенської ТГ – Юлії Забавської, сільського голови Галини Кузьміної  з начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Кочубеївської сільської ТГ – Тетяною Стасюк, сільським головою Кочубеївської ТГ – Людмилою Костюк, патронатними вихователями та матір’ю влаштованих дітей вдалося дати сім’ї період на подолання складних життєвих обставин та шанс залишити дітей в родині.

Борозенська сільська рада, служба у справах дітей продовжує пошук кандидатів у патронатні вихователі. 

 Для наших читачів надаємо роз’яснення, що патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні. Робота патронатних батьків не безкоштовна, грошове забезпечення призначаються і виплачуються з дня влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя до дня її вибуття з такої сім’ї та поновлюються у разі наступного влаштуванні дитини в сім’ю патронатного вихователя. Розмір соціальної допомоги на дитину становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку на місяць. Розмір грошового забезпечення патронатних вихователів становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. 

Шановні жителі Борозенської сільської ради, якщо Вас зацікавила інформація щодо діяльності патронатних сімей або Ви маєте бажання стати патронатними вихователями - звертайтеся до Служби у справах дітей Борозенської сільської ради за адресою: с. Борозенське, пров. Мічуріна, б. 1 або за телефоном +380986577848.

Фото без опису

В.о. начальника Служби у справах дітей виконавчого комітету Борозенської сільської ради Юлія Забавська.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора