A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

Інформує ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Дата: 16.09.2021 16:54
Кількість переглядів: 1281

Спрощенці Борозенської громади сплатили

до бюджету майже 3 мільйони гривень

 

         Протягом січня – серпня 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевого бюджету Борозенської сільської територіальної громади 2,9 млн гривень єдиного податку. Про це повідомили фахівці відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

         Єдиний податок посідає третє місце за обсягом надходжень до місцевого бюджету та складає 20% у загальних доходах громади.

         Надалі з цих коштів фінансуватимуться ремонт доріг, потреби шкіл і дитсадків, освітлення вулиць, соціальні програми тощо.

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що до реєстру платників єдиного податку вносяться, зокрема, відомості про види господарської діяльності платника єдиного податку.

         У разі зміни відомостей, передбачених підпунктами 1 – 5 п. 299.7 ст. 299 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), вносяться зміни до реєстру платників єдиного податку в день подання платником відповідної заяви. При цьому нормами ПКУ не визначені терміни внесення змін до реєстру платників єдиного податку у разі зміни відомостей про види господарської діяльності платника єдиного податку першої – третьої груп.

         Для забезпечення відображення у реєстрі платників єдиного податку достовірної інформації про види господарської діяльності, внесення змін до даних в реєстрі платників єдиного податку щодо видів господарської діяльності платника єдиного податку першої - третьої груп, здійснюються в день подання платником відповідної заяви, тобто в термін, визначений п. 299.8 ст. 299 ПКУ.

         Звертаємо увагу, що у разі здійснення видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності - п. п. 7 п. п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ.

         Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Застосування РРО/ПРРО на ринках та ярмарках

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо застосовування РРО та/або ПРРО на ринках та ярмарках суб’єктами господарювання, які перебувають на загальній системі оподаткування.

         При реалізації продукції на ринках, ярмарках (за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, наметів, павільйонів, приміщень контейнерного типу) дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО (далі – ПРРО) з використанням розрахункових книжок і книг обліку розрахункових операцій за умови, якщо граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів складає менш як 500 тис. гривень на один суб’єкт господарської діяльності.

         У разі перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів суб’єкт господарювання зобов’язаний в місячний термін з дати перевищення річного обсягу розрахункових операцій зареєструвати РРО та/або ПРРО й застосовувати їх під час проведення розрахунків.

         Детальна інформація розміщена в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі у розділі 109.04 ЗІР за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

         Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

ФОП здійснює діяльність не за податковою адресою: яка ставка ЄП

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо застосування ставки єдиного податку ФОП – платникам ЄП, які здійснюють діяльність не за податковою адресою.

         Фізична особа – підприємець до контролюючого органу за своєю податковою адресою подає заяви, звітність, отримує довідки, сплачує податки, тобто, податкова адреса безпосередньо пов’язана з діяльністю підприємця. При цьому господарську діяльність така особа може здійснювати на свій вибір за межами сільської, селищної, місцевої ради, в якій розташована її податкова адреса.

         Фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку першої або другої груп, у разі здійснення діяльності на території однієї сільської, селищної або міської ради (не за місцем податкової адреси) застосовується максимальна ставка єдиного податку на календарний місяць:

         10% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня податкового (звітного) року – платником єдиного податку першої групи (у 2021 році – 227 грн/міс.);

         20% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01  січня податкового (звітного) року – платником єдиного податку другої групи (у 2021 році – 1200 грн/міс.).

         Детальна інформація розміщена в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі у розділі 107.01.04 ЗІР за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

        

         Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

Українці, які працюють за кордоном, можуть добровільно сплачувати ЄВ

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання платників податків щодо права на добровільну сплату єдиного внеску громадянами України, які працюють за її межами.

         Відповідно до п. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) є роботодавці – ЮО та ФОП, зокрема ті, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством про працю, чи за цивільно-правовим договором (крім цивільно-правового договору, укладеного з ФОП, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань).

         Роботодавці, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту) чи за цивільно-правовим договором (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем), сплачують ЄВ за найманих працівників із сум нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці», та сум винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами (ч. 1 ст. 7 Закону № 2464).

         Громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України, мають право на добровільну сплату ЄВ на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (ч. 1 ст. 10 Закону № 2464).

         Таким чином дохід, отриманий громадянином за межами України, не є базою нарахування ЄВ. Але громадяни України, які працюють за її межами, мають право на добровільну сплату ЄВ, у разі укладення договору про добровільну участь на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

         Детальніше – у розділі 201.03 Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу: https://zir.tax.gov.ua.

 

                Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора