A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

Звіт сільського голови

Дата: 22.02.2021 17:16
Кількість переглядів: 481

Звіт

сільського голови

про виконання програми соціально – економічного

розвитку сільської ради за 2020 рік

 Одним із принципів здійснення місцевого самоврядування в Україні є підзвітність та відповідальність перед територіальною громадою. Позаду рік нашої з вами спільної роботи. А тому згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», я, як сільський голова, звітую перед вами про зроблене в 2020 році.

  Мета звіту – не лише донести інформацію про роботу, а й почути конструктивні пропозиції безпосередньо від вас, шановні депутати, члени виконкому, керівники установ, жителі громади,  визначити шляхи розвитку на майбутнє.

  Протягом звітного періоду свою роботу я будувала перш за все виходячи з вимог та повноважень, наданих законодавством України і вона є невіддільною від роботи нашого депутатського корпусу, роботи виконавчого комітету, посадових осіб сільської ради. Працюючи однією командою, у своїй діяльності ми намагаємося бути чесними, справедливими й відкритими до людей, стояти на захисті їхніх прав і свобод.

         Сьогодні я хочу із задоволенням констатувати, що, завдяки наданим громадам додатковим повноваженням, відбувається поступове відродження соціальної сфери, покращується благоустрій наших населених пунктів. Маємо певні успіхи та досягнення й у покращенні інфраструктури. І це є беззаперечним доказом успішності децентралізації, переваги якої  наша громада вже відчула.

Борозенська сільська об’єднана територіальна громада створена 14 листопада 2017 року. (в цей день відбулася перша установча сесія Борозенської об’єднаної територіальної громади).

На даний час до складу Борозенської сільської ради входять 9 населених пунктів: с. Борозенське, с.Кучерське, с. Садок, с. П’ятихатки, с.Нова Кубань, с. Стариця, с. Чарівне, с. Красносільське, с. Дмитренко.

         Населення громади становить  3870  жителів. 

         Загальна площа території сільської ради складає – 32580,20 тис. га,                                      

з них володіють:

- сільськогосподарські підприємства   – 12848.667га

- фермерські господарства 4 чол.  128.80га

- ОСГ     –  820.0635 га

Одноосібники  (350чол.)  3128.502га

- землі ради –  152467,13 га

Діяльність апарату виконавчого комітету сільської ради  була направлена на виконання показників програми соціально-економічного та культурного розвитку, сільського  бюджету,  на виконання завдань по безперебійній роботі галузей культури, освіти, дошкільних  навчальних  закладів, житлово-комунального господарства, благоустрою, утримання доріг, своєчасній виплаті заробітної плати та перерахуваннях коштів по всіх видатках.

 У своїй діяльності виконавчий комітет сільської  ради керується Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституцією України та  іншими підзаконними  нормативно - правовими  актами

Основною формою роботи виконавчого комітету сільської  ради є його засідання. У звітному 2020 році було проведено  13  засідань  виконавчого комітету,  на яких   розглянуто  94 питань  та  прийнято 94  рішень. За період сьомого скликання було проведено  40  сесій сільської ради, на яких прийнято 1416 рішень.

На території ТГ працюють старости відповідно до старостинських округів. Завдання  старост представляти  інтереси  жителів усіх сіл  в   територіальній  громаді,  проводити роботу та здійснювати контроль за станом благоустрою відповідних сіл за установами що працюють на відповідній території,  інформувати сільського голову  про результат виконання рішень сесій, виконкому та розпоряджень сільського голови.

Виконавчим  комітетом сільської ради надається 10 видів  адміністративних послуг. Результатом роботи є якісні зміни та кількісні показники. До переліку адміністративних послуг входить:

1.        послуги з реєстрації /зняття з реєстрації місця проживання;

2.        прийняття та збір документів на виплату одноразової матеріальної допомоги;

3.        прийняття та збір документів на субсидії;

4.        прийняття та збір документів на виплату допомоги  при народженні дитини;

5.        прийняття та збір документів на призначення допомоги  у зв’язку з вагітністю і пологами;

6.        прийняття та збір документів на призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям;

7.        прийняття та збір документів на призначення допомоги одиноким матерям;

8.        видача різного виду довідок;

9.        первинна реєстрація актових записів цивільного стану;

10.      вчинення нотаріальних дій.

Виконавчим комітетом здійснено первинної реєстрації актів цивільного стану: - народилося -  19   чол.

- померло -  59   чол.

- прибуло – 74 чол.

- вибуло –  45 чол.

та  вчинено  127 нотаріальних  дій.  Жителям Борозенської ТГ видано  довідок різноманітного характеру в кількості  2173 шт. 

 

За 2020 рік до сільської ради  від жителів громади надійшло 328 звернення

І. ДОХОДИ   

           Стабільність та економічний розвиток територіальної громади передусім залежить від наповнення бюджету.

          Правильно сформований бюджет – запорука процвітання громади.

Детальний аналіз виконання бюджету сільської ради розглядатиметься окремим питанням на сьогоднішньому засіданні сесії

Державне управління

По органах місцевого самоврядування в ТГ є 1 сільська рада, до якої входить 2 старостинських округів.

Кількість штатних одиниць   по органах місцевого самоврядування   за 2020 рік склала 31.5 штатних одиниць, з фактичним фондом оплати праці  117300.5  грн.,

О с в і т а

По галузі «Освіта» на 01.01.2021 року налічується 7 установ в тому числі:

4 дошкільні навчальні заклади

Всі заклади освіти мають належну матеріально-технічну базу. Систематично проводяться ремонти, створено умови для отримання знань здобувачами освіти.

В 2020 році був створений Борозенський  опорний заклад загальної середньої освіти Борозенської сільської ради та філії Новокубанського навчально-виховного комплексу.

В цьому році закінчено ремонт покрівлі Борозенського опорного закладу, зроблено часткову заміну віконний блоків спортивного та актового залів. 

Потреби закладу – закінчення заміни віконних блоків та вхідних дверей, капітальний ремонт їдальні та кухні.

Інші програми та заходи у сфері освіти

Виплачено допомогу двом дітям після досягнення ними 18-ти  річного віку  відповідно до заходів Програми «Надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку на території  Борозенської сільської ради сільської ради на 2019-2021 роки».

Борозенська сільська рада утрималась від організації  процесу оздоровлення дітей у зв’язку з епідемічної ситуацією захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Охорона здоров’я

Сільською радою делеговано повноваження районній раді на утримання закладів первинного рівня та терапевтичного відділення.

Основним пріоритетом системи охорони здоров’я в сільській раді є забезпеченість мешканців вчасною і професійною медичною допомогою.

Також по можливості бюджету створюються умови для належної роботи медичних працівників, покращення матеріальної бази закладів.

Не з вини сільської ради  зупинилась робота терапевтичного відділення №3. Ми не втрачаємо надаю на відновлення роботи відділення.

На території ради продовжує діяти Програми «Розвиток людського капіталу» за якою навчаються молодий спеціаліст, з подальшим працевлаштуванням до медичного закладу нашої громади.

Соціальний захист населення

В сільській раді працюють  спеціалісти соціального захисту, завдання яких полягає у практичній допомозі при нарахуванні субсидій ,матеріальних допомог, допомог при народженні дитини – професійна допомога клієнтам у визначенні причин власних проблем і подальший спільний пошук можливостей для їхнього вирішення шляхом надання комплексу соціальних послуг.

Станом на 01.01.2021 р.:

Поліпшено матеріально-побутових умов сім’ям, надана матеріальна допомога

- інвалідам __9_____

Кількість одержувачів соціальної допомог - 555

одиноких матерів з малолітніми дітьми -     87

разова допомога при народженні            - 21

до 3-х років (з урахуванням)                    

ДСД                                                 - 106

Вагітність                                        - 17

Тимчасова                                       - 5

Разова на лікування                                  - 2

Допомога  інвалідам з дитинства            - 6

Допомога по догляд. За інвалідом          - 8

Догляд за пристарілими                          - 1

Опіка                                                                  - 8

Субс. ЖКГ                                                - 89

Субс. тв. пал.                                            - 92

Багатодітним родинам                             - 5

Допомого ФОП на дітей -                        -3

Пакунок «Малюка»                                  - 7

Пенсія по втраті годувальника                -2

Протягом 2020 року на реалізацію заходів Комплексної програми  "Турбота" жителям сільської ради, які опинились у складних життєвих умовах надавалась одноразова матеріальна допомога. Також даною програмою передбачалась допомоги воїнам Афганцям, учасникам АТО та іншим пільговим категоріям.         

                                       Культура

По громаді  налічується 2 будинки будинків культури, 5 сільських клубів, , 4 бібліотеки. Робота закладів культури спрямована на збереження і розвиток української національної культури, активізації діяльності закладів культури, шляхів збереження існуючої мережі і посилення їх ролі в розгортанні процесів національно - культурного відродження, поліпшення матеріально-технічної бази. Проводяться свята, фестивалі, конкурси, інші культурно-мистецькі заходи, пов'язані з відзначенням календарних та пам'ятних дат в Україні. В 2020 році враховуючи карантині обмеження заклади культури проводили свою роботу в онлайн-форматі.

                              Фізична культура і спорт

По фізичній культурі і спорту відповідно до заходів Програми фізичної культури і спорту в Борозенській  сільській раді було придбано спортивне обладнання, фінансувались спортивні змагання.

В 2020 році покращено матеріальну базу спортивній секції з вільної боротьби.

                     Житлово-комунальне господарство

На організацію благоустрою населених пунктів громади відповідно до Програми  благоустрою населених пунктів територіальної громади Борозенської сільської ради на 2020 рік проводились виплати оплату за спожиту електроенергію (вуличне освітлення), придбання господарських товарів для проведення заходів з благоустрою сіл громади, оплату послуг з грейдерування та ремонту доріг, проведення поточного ремонту вуличного освітлення, поточні трансферти  комунальному підприємству, та придбання паливно-мастильних матеріалів  та роботи спецтехніки. 

                     Утримання автомобільних доріг

За  2020 рік  на  утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок  коштів  місцевого бюджету використано 1.325.200 грн.

В повному  обсязі був реалізований проект  «Капітальний ремонт покриття по вул. Жовтнева від буд.№25 до буд. №1 с. Борозенське» на суму 1.497.589грн. з державного бюджету. Були проведені ремонтні роботи по місцевій дорозі загального користування від Нової Кубані до дороги Т-22-07. Поточні ремонти доріг від с. Борозенське до с. Кучерське і до с. Нова Кубань.

В 2020 році було затверджено 12 місцевих програми, фінансування виконання  програм становить стовідсотково.

  За 12 місяців 2020 року забезпечено всі галузі бюджетної сфери коштами на виплату заробітної плати і нарахувань на неї (з врахуванням підвищення її рівня та рівня мінімальної заробітної плати), на оплату за спожиті комунальні послуги та енергоносії, на придбання продуктів харчування.

          Станом на 01.01.2021 року заборгованість по виплатах, віднесених до захищених статей бюджету, відсутня.

          Борозенська сільська рада здійснює свою діяльність відкрито і гласно.

         Систематично висвітлює інформацію про роботу сільської ради, події, новини, заходи, які проходять на території громади.

          Крім того, інформація про діяльність ради розміщується   на сторінці у Фейсбуці та особистому Інтернет сайті.

          Це дає змогу громадськості оперативно ознайомлюватися з подіями, що відбуваються за участю керівництва та депутатів сільської ради, посадових осіб місцевого самоврядування, знайомитися з нормативними актами, що приймаються.

          Мешканці нашої громади  чекали і чекають від місцевої влади виважених рішень та позитивних результатів при вирішенні будь-яких питань життєдіяльності громади.

          Завдяки реформі децентралізації ми створюємо сприятливі умови для праці та проживання жителів громади.

          Вся робота і моя, як голови, і виконавчого апарату у вас на очах. Я розумію свою особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення, кожний наш практичний крок.  

          Я вдячна усім, хто допомагав сільській раді в цей нелегкий період розвитку практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями. Закликаю всіх і надалі трудитися з повною віддачею та благо наших мешканців і переконана, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу громаду.

          З великим задоволенням буду приймати від Вас поради, пропозиції, Ваше бачення у подальшій роботі сільської ради.

    Миру та порозуміння нам усім у Великій родині   сільської ради!

Дякую за увагу!

 

 

 

Сільський голова                                             Галина КУЗЬМІНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора