A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

НЕ СТРАЖДАЙ! НЕ ТЕРПИ! НЕ МОВЧИ! ПОРАДИ ДЛЯ ЖЕРТВ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

Дата: 05.04.2021 15:25
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

         Карантинні заходи по різному вплинули на кожного з нас. Для де кого залишитися зі своєю родиною стало справжнім випробуванням, хтось залишився без роботи, на когось вплинуло зменшення сімейного бюджету тому в країні збільшилася кількість випадків вчинення домашнього насильства. Як показують дослідження, що більшість жертв спочатку потерпали від словесних образ, які потім переростали в фізичну розправу. Як правило сімейні конфлікти відбуваються у замкнутому просторі будинку чи квартирі по далі від сторонніх очей, якщо Ви бачите, що настигає конфлікт вийдіть з приміщення, конфлікт на людях, як правило стає менш напруженим, і у Вас буде більше можливостей втекти від тирана у разі вчинення фізичного насильства. Також будьте особливо обережними, якщо Ваш кривдник знаходиться в нетверезому стані. Якщо Ви бачите, що особа вживала алкогольні напої намагайтеся не зв'ясовувати стосунки, не реагуйте на провокації та не робіть різких зауважень. Якщо зупинити конфлікт не вдалося, краще на деякий час вийдіть на вулицю, підіть до сусідів чи знайомих. Але не слід забувати про те, що кривдник повинен обов'язково бути покараним!!!

         Що робити у разі вчинення домашнього насильства?

         По-перше НЕ МОВЧИ!

         По - друге зателефонувати в поліцію за номером 102. За необхідності - звернутися за медичною допомогою - 103. Також можна зателефонувати на Національну "гарячу" лінію з попередження домашнього насильства (Ла Страда) – 116 123, де Вам анонімно нададуть психологічну допомогу та підтримку! Отримати безоплатну правову допомогу можна за номером 0 800 213-103 (безкоштовно).   

 Також пам'ятайте, що у Борозенській сільській раді є уповноважена особа, яка відповідає за попередження та протидію домашньому насильству - Забавська Юлія Юріївна, яка зможе вам допомогти у разі, якщо Ви стали жертвою домашнього тирана. За допомогою можна звернутися як особисто, анонімно так і по телефону +380986577848.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора