A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

Інформує ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Дата: 27.09.2021 13:38
Кількість переглядів: 1473

На Великоолександрівщині 7 рішень суду на користь держави

 

         Під час проведення операції «Урожай начальниця Великоолександрівської ДПІ Інна Легуша спільно з фахівцями Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі активно проводять заходи щодо виявлення та припинення незаконної підприємницької діяльності.

         Перш за все податківці проводили зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, громадськістю, потенційними бізнесменами та роз’яснювали громадянам норми законодавства щодо реєстрації підприємницької діяльності, трудових відносин і справляння податкових платежів. Така робота мала позитивні результати. Сумлінні громадяни, які до цього торгували або надавали послуги чи виконували певні роботи без державної реєстрації своєї діяльності, усвідомили необхідність дотримання вимог законодавства та поволі почали реєструвати власний бізнес.

         Іншим етапом цих заходів стали проведення рейдів на  сільськогосподарських угіддях, ринках, торгових та інших об’єктах провадження діяльності та складання протоколів відповідно до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення на тих осіб, які не дослухалися до порад посадовців і проігнорували вимоги законодавчих актів.

На сьогодні ревізори склали 12 таких протоколів.

         Матеріали щодо встановлених порушень спеціалісти податкового відомства спрямовують до суду для прийняття рішень.

         Наразі є судові рішення по 7 справах про порушення порядку провадження господарської діяльності. По всіх прийнято рішення на користь держави. Зокрема, громадян визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 164 ч. 1 КУпАП України. До одного порушника застосовано санкцію у вигляді попередження, а до решти – стягнення однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень і судового збору.

         Робота в даному напрямку триватиме й надалі. Тож у черговий раз звертаємо увагу на те, що прихована зайнятість та використання нелегальної робочої сили є порушенням законодавства, що тягне за собою адміністративну, фінансову та карну відповідальність.

        

          Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора