A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

Податкова інформує

Дата: 15.12.2021 13:14
Кількість переглядів: 413

Фото без опису

Спрощенці Херсонщини перерахували до місцевого бюджету

понад 826 мільйонів гривень єдиного податку

 

Упродовж січня – листопада 2021 року платники Херсонщини, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевих бюджетів на потреби територіальних громад близько 826,2  млн  гривень єдиного податку. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим.

Він зазначив, що прогнозовану на 11 місяців суму було виконано та перевищено майже на 60,7  млн гривень. У розрізі платників єдиного податку, як і зазвичай, лідирують фізичні особи. За звітний період вони перерахували близько 63% від загалу, або понад 522,8 млн гривень. Решту, що становить 37%, або більш ніж 303,4 млн гривень, сплатили юридичні особи-спрощенці.

У порівнянні з минулорічними показниками загальна сума перерахованого до місцевих бюджетів єдиного податку зросла майже на 14%. Відтак за одинадцять місяців 2021 року за рахунок приросту цього податку місцеві громади отримали додаткові 98,6 млн гривень.

Нагадаємо, що єдиний податок є другим за розміром платежем, що формує доходи місцевих громад, і поступається за розміром лише податку на доходи фізичних осіб.

Мешканці Борозенської громади сплатили зі своїх доходів

майже 12,8 мільйона гривень ПДФО

 

За інформацією відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, упродовж 11 місяців 2021 року сума сплаченого до бюджету Борозенської територіальної громади податку на доходи фізичних осіб склала майже 12,8 млн гривень. Порівняно з минулорічним періодом цей показник зріс більш як на 2,5 млн гривень.

ПДФО є основним джерелом наповнення місцевого бюджету. У загальній структурі надходжень він складає близько 55 відсотків всіх податків та зборів. Більша його частина надходить до бюджету від оподаткування заробітної плати та інших трудових доходів громадян. Саме тому Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звертає увагу роботодавців на дотримання вимог трудового законодавства, зокрема – офіційне оформлення працівників, своєчасну виплату заробітної плати, недопущення її виплати в «конвертах».

Офіційне працевлаштування з подальшою сплатою податків та єдиного внеску до бюджету гарантує пенсійне забезпечення, оплату листів непрацездатності, оплачувану відпустку, у тому числі по догляду за дитиною, допомогу по безробіттю, сприяє забезпеченню стабільності та економічного розвитку територіальної громади.

Право на податкову знижку

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора