A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

Податкова інформує

Дата: 20.12.2021 14:21
Кількість переглядів: 827

Фото без опису

Внесок Херсонщини в зміцнення обороноздатності –

понад 365 мільйонів гривень

Внесок платників військового збору Херсонщини за 11 місяців поточного року склав 365,5 млн гривень, які надійшли до державного бюджету.

За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, це майже на 70 млн гривень або 23,5% перевищує показник аналогічного періоду попереднього року.

Лише в листопаді платники Херсонської області спрямували на потреби армії більш як 35 млн гривень військового збору. Приріст цього платежу до аналогічного періоду попереднього року склав 5,3 млн гривень або 18%.

Такій позитивній динаміці надходжень військового збору Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі завдячує тим платникам податків регіону, які забезпечують системну виплату заробітної плати найманим працівникам, утримання та перерахування до бюджету військового збору.

Бізнес Херсонщини сплатив до держбюджету рекордні

понад 2 мільярди гривень податку на додану вартість

У січні – листопаді 2021 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці регіону перерахували до державного бюджету більш як 2,1 млрд гривень податку на додану вартість (далі – ПДВ).

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим надходження ПДВ за 11 місяців поточного року перевищили обсяг показників за аналогічний період 2020 року майже на 14% або на 257,4 млн гривень.

Тільки за попередній місяць надійшло понад 249,4 млн гривень ПДВ.

Станом на початок цього місяця в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі зареєстровано 4063 платники ПДВ, серед яких 3673 юридичні особи та 390 фізичних осіб-підприємців.

Водночас Ігор Клим зазначив, що бізнесмени сплатили рекордні суми податку на додану вартість навіть з урахуванням карантинних обмежень та зниження з 20% ставки на реалізацію зернових культур з 1 березня 2021 року до 14%. Це свідчить про значне зменшення «тіньового» сектору економіки, зокрема, за рахунок ефективного адміністрування ПДВ та підвищення рівня податкової культури.

Місцевий бюджет Херсонщини отримав понад 119 мільйонів гривень податку на нерухомість

З початку 2021 року місцеві бюджети Херсонщини отримали майже 119,4 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Плюс до показника аналогічного періоду попереднього року склав 3млн гривень. Від загальної суми надходжень податку податку на нерухомість 84,6 млн гривень сплатили підприємства регіону, а решту 34,8 млн гривень перерахували громадяни», – повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим.

Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості. Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі їх часток.

Ставки податку встановлюються органами місцевого самоврядування.

Власники та орендарі земельних ділянок Борозенської громади сплатили до бюджету майже 4,8 мільйона гривень

Як повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, упродовж січня – листопада нинішнього року власники та орендарі земельних ділянок Борозенської територіальної громади сплатили до місцевого бюджету майже 4,8 млн гривень плати за землю, що становить 20,5% від загальної суми надходжень і на 941 тис. гривень перевищує минулорічний показник.

Податківці нагадують, що плата за землю – один із майнових податків, який сплачується щороку. Його зобов'язані платити фізичні особи, яким належить право власності на земельні ділянки. Це паї, які знаходяться у власності фізичних осіб, ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), земельні ділянки сільськогосподарського призначення, для садівництва, для особистих селянських господарств, городництва та інше.

Платники податків повинні розуміти особисту відповідальність за наповнення місцевого бюджету – не тільки дотримуватися законодавчо встановлених термінів сплати, а й забезпечувати наповнення його дохідної частини. Адже вирішення соціальних завдань, підтримка повноцінного функціонування громади та її соціально-економічного розвитку залежить передусім від забезпечення своєчасних і в повному обсязі бюджетних надходжень.

До бюджету Борозенської громади надійшло

понад 5,5 мільйона гривень єдиного податку

За даними відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та             м. Севастополі, упродовж січня – листопада 2021 року платники Борозенської територіальної громади, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевого бюджету понад 5,5 млн гривень єдиного податку — на 238 тисяч гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Єдиний податок є другим за розміром платежем, що формує доходи місцевих громад, і поступається лише податку на доходи фізичних осіб. 

Враховуючи, що відповідно до Бюджетного кодексу України єдиний податок від підприємницької діяльності сплачується на рахунки територіальних громад, у Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі наголошують, що своєчасна та повна сплата єдиного податку сприяє розвитку нашого регіону, і закликають суб’єктів малого бізнесу свідомо та сумлінно ставитися до обов’язку сплачувати податки.

Податкова знижка на оплату репродуктивних технологій

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора