A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

До уваги шановні батьки!

Дата: 27.01.2022 09:53
Кількість переглядів: 329

Шановні батьки!

          Служба у справах дітей виконавчого комітету Борозенської сільської ради хоче звернути Вашу увагу на те, що останнім часом в країні поширилась хвиля фейкових повідомлень про замінування навчальних закладів у різних областях України. Правоохоронці пояснюють, що мають реагувати на всі без винятку такі повідомлення, а на час перевірки тимчасово блокувати "об'єкти мінування".

          "Всі повідомлення про такі мінування фіксуються та ретельно перевіряються". Під час проведення правоохоронними органами перевірок у більшості випадків виявлено, що псевдо мінерами були учні навчальних закладів. З метою недопушення таких негативних явищ просимо Вас проводити з дітьми інформаційно – роз’яснювальну роботу, розповідати про відповідальність за фальшиві повідомлення про мінування.      Чинний Кримінальний кодекс України містить статтю 259, яка передбачає відповідальність за такі дії шляхом позбавлення волі на строк від двох до шести років. Як бачимо, Кодекс не визначає альтернативи покаранню, тобто штрафом не обійтися.         Для учнів, які не досягли 16 років відповідальність настає за статтею 105 Кримінального кодексу України та включає такі виховні заходи:

  1. застереження;
  2. обмеження дозвілля;
  3. передача неповнолітнього під нагляд батьків чи педагогічного колективу;
  4.  покладення на неповнолітнього обов’язку відшкодування заподіяних майнових збитків;
  5. направлення неповнолітнього до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення.

           Застосування до неповнолітнього цих заходів вже тягне “клеймо” особи, що притягалася до кримінальної відповідальності. Саме тому таке ніби-то жартівливе повідомлення не лише створює багато незручностей та роботи екстреним службам, але й несе серйозну відповідальність для особи-“жартівника”.

Начальник Служби у справах дітей

виконавчого комітету

Борозенської сільської ради                                         Юлія ЗАБАВСЬКА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора