Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

УВАГА !!!

Дата: 07.08.2023 08:25
Кількість переглядів: 132

Алкогольні сурогати - це рідини, не призначені для вживання в якості напоїв. До них відносяться: побутова хімія, косметичні засоби (одеколони, духи, лосьйони), автомобільні рідини (омивані скла, гальмівна рідина), лікарські препарати (настоянки пустирника, глоду), антисептичні препарати та дезинфікуючі засоби.
Серед сурогатів є ті, що містять етиловий спирт і небезпечні через домішки та добавки, а є й такі, які містять метиловий спирт. Останні розкладаються в організмі з виділенням токсичних речовин, що призводять до сильного отруєння.
Найбільш токсичну дію виявляють метиловий спирт та антифриз (етиленгліколь), смертельна доза яких становить 60-100 мл. Більш низькі дози викликають неврит зорового нерву та сліпоту (метиловий алкоголь), гостру ниркову та печінкову недостатність (етиленгліколь).
Окрема категорія алкогольних сурогатів - це підроблені алкогольні напої. Горілка, коньяк, вино, настоянка, приготована з порушенням технології, можуть бути небезпечними для здоров'я людини. Такі напої не тільки не принесуть задоволення від вживання, але можуть викликати сильне отруєння і навіть призвести до смерті.
Більшість антисептиків виробляють із ізопропілового спирту, який є вкрай токсичним, якщо його випити. У такому разі він обпікає стравохід та шлунок, призводить до нудоти, блювання з кров'ю та, як наслідок, до ураження печінки. Ацетон, який виробляється внаслідок розщеплення спирту в тілі людини, призводить до пошкодження внутрішніх органів.
У разі потрапляння антисептику всередину організму може настати гіпотонія, серцево-легеневий колапс та смерть.
Тож використовуйте спиртові антисептичні засоби за призначенням, а саме для обробки шкіри рук, коли немає доступу до мила та проточної води. У такому разі антисептики є цілком безпечними. Вони не провокують сп’яніння та не завдають шкоди організму.
Військові адміністрації закликають і застерігають громадян за жодних обставин не вживати алкогольні сурогати та алкоголь невідомого походження. Така "продукція" може стати причиною важких, часто непоправних порушень в організмі, що ведуть до смерті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора