Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

Про недопущення виникнення пожеж з причини необережного поводження з вогнем.

Дата: 08.11.2023 15:46
Кількість переглядів: 92

Фото без описуФото без описуФото без опису

ПРОТОКОЛ №10

місцеву комісію з питань техногенно-екологічної

безпеки та надзвичайних ситуацій

с. Борозенське                                                                 03 листопада 2023 року                                  

БУЛИ ПРИСУТНІ:

Голова комісії:

  • Кузьміна Галина Луківна
  • Заступник начальника Борозенської сільської військової адміністрації

Члени комісії:

  • Самойленко Надія Анатоліївна
  • Секретар комісії, головний бухгалтер Борозенської сільської військової адміністрації
  • Банчукова Ганна Богданівна
  • Заступник голови комісії, в.о. начальника відділу у справах земельних питань, екології, архітектури, будівництва, комунального господарства та цивільного захисту Борозенської сільської ради
  • Коржов Анатолій Вікторович
  • Спеціаліст відділу у справах земельних питань, екології, архітектури, будівництва, комунального господарства та цивільного захисту Борозенської сільської ради
  • Кірін Віталій Юрійович
  • Начальник відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту
  • Чернишова Олена Семенівна
  • Головний бухгалтер Борозенської сільської ради
  • Полівеса Олександр Анатолійович
  • Начальник комунального підприємства «Водолій і К»

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про проведення агітаційної роботи серед населення, недопущення виникнення пожеж з причини необережного поводження з вогнем;
  2. Про навчання населення правилам пожежної безпеки за місцем проживання, акцентуючи увагу на питаннях дотримання правил пожежної безпеки при використанні електропобутових приладів, необережності при палінні;
  3. Про розташування на видних місцях інформаційно-довідкових куточків з правилами пожежної та техногенної безпеки;
  4. Про проведення комісійної перевірки готовності до експлуатації в зимових умовах пожежних водоймищ та гідрантів, а також влаштування під’їзних шляхів до них, наявність покажчиків руху;
  5. Про проведення додаткових інструктажів по заходах пожежної безпеки з електриками, газо -, електро -, зварювальниками;
  6. Про проведення ревізії первинних засобів пожежогасіння на об’єктах з масовим перебуванням людей.
  7. Про встановлення суворого контролю за дотриманням вимог пожежної безпеки,  у тому числі під час експлуатації електричних мереж, електрообладнання, приладів опалення (особливо пічного).

Засідання вела: Галина КУЗЬМІНА, голова комісії, заступник начальника Борозенської сільської військової адміністрації.

І питання

СЛУХАЛИ: Про проведення агітаційної роботи серед населення, недопущення виникнення пожеж з причини необережного поводження з вогнем.        

ІНФОРМУВАЛА: Галина КУЗЬМІНА, яка повідомила, що кожного року з настанням осінньо-зимового періоду стан протипожежного захисту ускладнюється  у зв’язку з інтенсивним використанням опалювальних приладів, збільшенням навантаження на електромережі,  а також несанкціонованим спалюванням сухої трави на об’єктах, організаціях та в житловому секторі, значно збільшується кількість пожеж, що нерідко призводять до травматизму та загибелі людей, тож необхідно провести агітаційну роботу серед населення, з метою недопущення виникнення пожеж з причини необережного поводження з вогнем.        

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА

  1. Взяти дану інформацію до відома та провести агітаційну роботу серед населення, з метою недопущення виникнення пожеж з причини необережного поводження з вогнем.

 

ІІ питання

СЛУХАЛИ:        Про проведення навчання населення правилам пожежної безпеки за місцем проживання, акцентуючи увагу на питаннях дотримання правил пожежної безпеки при використанні електропобутових приладів, необережності при палінні;

ІНФОРМУВАЛА: Галина КУЗЬМІНА. З метою недопущення виникнення пожеж на території населених пунктів громади потрібно терміново провести

навчання населення правилам пожежної безпеки за місцем проживання, акцентуючи увагу на питаннях дотримання правил пожежної безпеки при використанні електропобутових приладів, необережності при палінні.

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА

2. Провести навчання населення правилам пожежної безпеки за місцем проживання, акцентуючи увагу на питаннях дотримання правил пожежної безпеки при використанні електропобутових приладів, необережності при палінні.

 

ІІІ питання

СЛУХАЛИ:        Про розміщення на видних місцях інформаційно-довідкових куточків з правилами пожежної та техногенної безпеки.

ІНФОРМУВАЛА: Надія САМОЙЛЕНКО, яка повідомила про необхідність під час осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду, розмістити інформаційно-довідкові куточки з правилами пожежної та техногенної безпеки на видних місцях з метою інформування населення громади.

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА

  1. Розмістити на видних місцях інформаційно-довідкові куточки з правилами пожежної та техногенної безпеки.

 

ІV питання

СЛУХАЛИ:        Про проведення комісійної перевірки готовності до експлуатації в зимових умовах пожежних водоймищ та гідрантів, а також влаштування під’їзних шляхів до них, наявність покажчиків руху.

ІНФОРМУВАВ: Олександр ПОЛІВЕСА, який доповів, що пожежні водоймища та гідранти приведено в готовність до експлуатації в зимових умовах, також влаштовано під’їзні шляхи до них, наявні покажчики руху, адже надзвичайні ситуації  створюють загрозу життю і здоров’ю людей, тому потрібно бути до них готовими.

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА

  1. Затвердити перевірку готовності до експлуатації в зимових умовах пожежних водоймищ та гідрантів, а також влаштування під’їзних шляхів до них, наявність покажчиків руху.

 

V питання

СЛУХАЛИ: Про проведення додаткових інструктажів по заходах пожежної безпеки з електриками, газо -, електро -, зварювальниками   .

ІНФОРМУВАВ: Олександр ПОЛІВЕСА, який повідомив, що з метою дотримання правил пожежної безпеки, було проведено додаткові інструктажі по заходах пожежної безпеки з електриками, газо -, електро -, зварювальниками.

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА

  1. Затвердити проведення додаткових інструктажів по заходах пожежної безпеки з електриками, газо -, електро -, зварювальниками .

 

VІ питання

СЛУХАЛИ: Про проведення ревізії первинних засобів пожежогасіння на об’єктах з масовим перебуванням людей.

ІНФОРМУВАВ: Олександр ПОЛІВЕСА, який повідомив, що з метою ефективного дотримання правил пожежної та техногенної безпеки, своєчасного реагування і ліквідації пожеж, було проведено  ревізію первинних засобів пожежогасіння на об’єктах з масовим перебуванням людей.

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА

  1. Затвердити проведення ревізії первинних засобів пожежогасіння на об’єктах з масовим перебуванням людей.

 

 

 

VІІ питання

СЛУХАЛИ: Про встановлення суворого контролю за дотриманням вимог пожежної безпеки,  у тому числі під час експлуатації електричних мереж, електрообладнання, приладів опалення (особливо пічного).

ІНФОРМУВАВ: Олександр ПОЛІВЕСА, який доповів, що з метою зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж, підвищення рівня безпеки населення, зниження суттєвої матеріальної шкоди, а також негативного впливу пожеж на навколишнє природнє середовище, необхідно встановити суворий контроль за дотриманням вимог пожежної безпеки, у тому числі під час експлуатації електричних мереж, електрообладнання, приладів опалення (особливо пічного).

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА

  1. З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж встановити суворий контроль за дотриманням вимог пожежної безпеки,  у тому числі під час експлуатації електричних мереж, електрообладнання, приладів опалення (особливо пічного).

 

Рішення прийняті одноголосно та підтримано всіма присутніми на засіданні членами комісії.

 

Голова комісії,

Заступник начальника

Борозенської сільської 

військової адміністрації                                                  Галина КУЗЬМІНА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора