A A A K K K
для людей із порушенням зору
Борозенська громада
Херсонська область, Бериславський район

Новини

Дата: від до Скинути

Шановні внутрішньо переміщені особи, що проживають на території Борозенської територіальної громади! [15 серпня 2023  11:20]

Шановні внутрішньо переміщені особи, що проживають на території Борозенської територіальної громади! [15 серпня 2023  11:20]

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб» , з метою створення на території Борозенської територіальної громади Ради з питань внутрішньо переміщених осіб оголошується відбір до членів Ради.  Основними завданнями Ради є:

11:18 18.08.2023

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що суб’єкти господарювання, які зареєстровані у ЦМУ мають розташування по всій території країни. У зв’язку з чим направляємо на адресу Військових адміністрацій в областях та у м. Києві наступну інформацію щодо актуальних змін у законодавстві, контроль за яким покладено на податкові органи. Так, суб’єкти господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», для здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі зобов’язані зареєструвати РРО або ПРРО в контролюючих органах. Суб’єкт господарювання обирає самостійно - РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій. Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО - виключно в електронній формі. ДПС запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна за посиланням tax.gov.ua). Версії програмного забезпечення ПРРО від ДПС оновлюються. Про це та інші питання, пов’язані з реєстрацією та функціонуванням ПРРО від ДПС, роботою АРІ фіскального сервера ДПС, можна за посиланням tax.gov.ua.

10:51 18.08.2023

Інформація щодо реалізації Національної програми залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA

Інформація щодо реалізації Національної програми залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA

Мінмолодьспортом спільно з партнерами у  2023 році продовжено роботу щодо реалізації Національної програми залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA, мета якої сприяння процесам залучення молоді до відновлення України та нормалізації життя у громадах, що постраждали від війни з росією. Програма здійснюється шляхом молодіжних обмінів, які залучатимуть молодь з різних областей України. Програма 2023 року зшиває всю країну, від Заходу до Сходу - 24 обміни, 24 громади, 3 хвилі відбору: - І хвиля обмінів - червень - липень (набір закрито); - ІІ хвиля обмінів - липень - серпень (набір закрито); - ІІІ хвиля обмінів - серпень – вересень. Ключова мета програми обмінів - об’єднання нації, формування соціальної активної молоді та відновлення країни. Кожен обмін триватиме 5 інтенсивних днів. Кожен день буде наповнений насиченими та цікавими активностями: відновлювальні роботи; командотворення; соціальна згуртованість; громадська участь; неформальні вечори (перегляд фільмів тощо); екскурсії по місцевості; смарт зустрічі тощо.

15:46 14.08.2023

Про грантову підтримку для мікропідприємств в межах програми EU4Business

Про грантову підтримку для мікропідприємств в межах програми EU4Business

З метою відновлення підприємницької діяльності на територіях України, що найбільше постраждали від бойових дій та були окуповані, а також посилення стійкості мікробізнесу в інших регіонах України в умовах війни, в межах програми міжнародної технічної допомоги “EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП”, що виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансування Європейського Союзу та Уряду Німеччини, українські підприємці можуть отримати гранти в розмірі до 4000 євро для відновлення діяльності. За отримані кошти можна придбати обладнання, закупити сировину та матеріали, виплатити заробітну, орендну плату та оплатити інші господарські витрати.

13:38 14.08.2023

УВАГА !!!

УВАГА !!!

Алкогольні сурогати - це рідини, не призначені для вживання в якості напоїв. До них відносяться: побутова хімія, косметичні засоби (одеколони, духи, лосьйони), автомобільні рідини (омивані скла, гальмівна рідина), лікарські препарати (настоянки пустирника, глоду), антисептичні препарати та дезинфікуючі засоби. Серед сурогатів є ті, що містять етиловий спирт і небезпечні через домішки та добавки, а є й такі, які містять метиловий спирт. Останні розкладаються в організмі з виділенням токсичних речовин, що призводять до сильного отруєння. Найбільш токсичну дію виявляють метиловий спирт та антифриз (етиленгліколь), смертельна доза яких становить 60-100 мл. Більш низькі дози викликають неврит зорового нерву та сліпоту (метиловий алкоголь), гостру ниркову та печінкову недостатність (етиленгліколь). Окрема категорія алкогольних сурогатів - це підроблені алкогольні напої. Горілка, коньяк, вино, настоянка, приготована з порушенням технології, можуть бути небезпечними для здоров'я людини. Такі напої не тільки не принесуть задоволення від вживання, але можуть викликати сильне отруєння і навіть призвести до смерті. Більшість антисептиків виробляють із ізопропілового спирту, який є вкрай токсичним, якщо його випити. У такому разі він обпікає стравохід та шлунок, призводить до нудоти, блювання з кров'ю та, як наслідок, до ураження печінки. Ацетон, який виробляється внаслідок розщеплення спирту в тілі людини, призводить до пошкодження внутрішніх органів. У разі потрапляння антисептику всередину організму може настати гіпотонія, серцево-легеневий колапс та смерть. Тож використовуйте спиртові антисептичні засоби за призначенням, а саме для обробки шкіри рук, коли немає доступу до мила та проточної води. У такому разі антисептики є цілком безпечними. Вони не провокують сп’яніння та не завдають шкоди організму. Військові адміністрації закликають і застерігають громадян за жодних обставин не вживати алкогольні сурогати та алкоголь невідомого походження. Така "продукція" може стати причиною важких, часто непоправних порушень в організмі, що ведуть до смерті.

08:25 07.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора